Olen maukkaan kasvisruoan pitkäaikainen, hyvä ystävä. Kasvissyönti on minulle ennen kaikkea elämäntapa, joka perustuu ajatukseen siitä, että kaikki elämä on arvokasta ja siksi suojelemisen arvoista.

Tapaan usein ihmisiä, jotka haluaisivat syödä vähemmän lihaa, mutta eivät osaa omasta mielestään valmistaa monipuolista ja maukasta kasvisruokaa. Ratkaisuna tähän ongelmaan päätin perustaa blogin, jossa julkaisen omia suosikkireseptejäni esimerkkeinä helpoista, edullisista ja ennen kaikkea maukkaista kasvisruoista.

Blogiin on alkanut eksyä myös kirjoituksia eläinperäisten tuotteiden eettisyydestä yleisemmällä tasolla. Kirjoitan omista pohdinnoistani ja valinnoistani elämän arkisissa tilanteissa.

Toivottavasti saat hyödyllisiä neuvoja ja uusia ideoita blogini ansiosta!

keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Kanelinen omenapuuro

Tämä hieman jouluinen aamupuuro syntyi itse pihalta keräämien kirpeiden omenoiden inspiroimana. Resepti on yhdelle hengelle, mutta voit helposti kertoa sen tarvittavalla henkilömäärällä.

Tässä puuro ennen kylmään laittoa.
3 kpl kuivattua taatelia
1 kpl kirpeä omena paloiteltuna
1 dl vettä
1 dl kauramaitoa
1 tl kanelia
3 rkl kaurahiutaleita
3 rkl mysliä
1 tl pellavansiemeniä
1 tl maca jauhetta


Liota taateleita vedessä mikäli mahdollista ennen kuin aloitat puuron valmistuksen. Sekoita taatelit ja liotusvesi tehoseikoittimessa. Lisää omenanpalat, kauramaito sekä kaneli ja jatka sekoittamista, kunnes sose on sopivan tasainen. Kaada sose kulhoon ja lisää sekaan kaurahiutaleet, mysli, pellavansiemenet sekä halutessasi myös maca jauhetta. Jätä yöksi jääkaappiin odottamaan aamupala-aikaa.

Vinkki! Kaura-, soija- ja riisimaidot ovat oiva korvike lehmänmaidolle. Ne sopivat erityisen hyvin ruoanlaittoon, ja niitä on helposti saatavilla ainakin suurissa marketeissa. Voit toki käyttää myös luomulehmänmaitoa, mutta suosittelen kokeilemaan ennakkoluulottomasti kasvikunnan maitoja. Nämä ovat toimiva valinta erityisesti maitoallergisille.

1 kommentti:

  1. Kiva idea toi kauramaito! Laitoin eilen tuorepuurooni ja oli hyvää! Kokeile lisätä kuorellisia seesaminsiemeniä niin saat ison satsin siihen kalsiumia! :)

    Olen kyl niin iloinen kun teet näin hyvän "keittokirjan" nettiin!

    VastaaPoista